De Binnenplaats

De Binnenplaats is een gezondheidscentrum in Ede waar iedereen – van jong tot oud- welkom is die geestelijk of fysiek vastloopt.
We nemen de tijd om naar je te luisteren en kijken vervolgens welke begeleiding past bij jouw vraag: praktische aanpassingen in het dagelijks leven, gesprekken met een psycholoog, bewustzijnsoefeningen en/of lichaamsgerichte behandelingen. We hebben daarbij aandacht voor je lichaam, geest en je omgeving.
We zien regelmatig dat psychische klachten invloed hebben op het lichaam. En andersom beïnvloeden lichamelijke beperkingen maar al te vaak iemands gemoedstoestand. Deze klachten worden meestal los van elkaar gezien, maar wij geloven dat we onze cliënten beter en structureler kunnen helpen als we naar de mens als geheel kijken, en daarin ieder vanuit ons specialisme samenwerken.

In onze behandeling streven we naar inzicht, acceptatie en groei. Groei in de zin van een voortdurende ontwikkeling waarbij we geloven in het zelfhelend vermogen van ieder mens. Bij afnemende lichamelijke en/of psychische gezondheid kan groei ook in het teken staan van acceptatie en zingeving. Onze ambitie is dat onze cliënt vertrouwen heeft in zijn mogelijkheden en zelf weet wat hij nodig heeft om met voldoening te leven.

Onze kracht is dat we elk over de grenzen van ons eigen vak heen kijken en samen verbindingen leggen tussen lichamelijke en psychische klachten. We laten cliënten zelf ervaren welke impact een situatie of probleem heeft op zijn lichaam en psychische gesteldheid. Vanuit bewustwording ontstaat ruimte voor acceptatie en nieuwe ervaringen.

Kijk voor meer in formatie op de site van De Binnenplaats

Reacties zijn gesloten.