Praktische zaken

Aanmelden en wachttijden

Spreken mijn aanbod en aanpak je aan? En zou je graag een afspraak maken? Dat kan alleen als je een verwijsbrief van je huisarts hebt en als je je via de telefoon of via e-mail bij mij aanmeldt. Kan ik de telefoon niet opnemen, laat dan je gegevens achter op het antwoordapparaat. Ik neem dan zo spoedig mogelijk contact met je op.

In het telefonische aanmeldingsgesprek bekijk ik met jou of aanmelding bij mijn praktijk een goede stap is en of je al in het bezit bent van je verwijsbrief. Is mijn wachttijd erg lang, dan kan ik kijken of je sneller terechtkan bij collega’s. Ook kan je via je zorgverzekeraar om zorgbemiddeling vragen naar een praktijk die eerder plaats heeft. Na aanmelding volgt eerst een intakegesprek waarin we bekijken welke vorm van therapie gewenst en geschikt is. Dan maken we verdere afspraken over de behandeling.

Actuele wachttijd: De wachtlijst is helaas gesloten. Gezinnen met jonge baby’s nodig ik wel uit om telefonisch de mogelijkheden voor behandeling bij mij of bij collega’s te bespreken. Bij lange wachttijden kan je je zorgverzekeraar ook vragen te bemiddelen naar collega’s die sneller ruimte hebben. (aangepast 23 september 2024)

Vergoeding van de zorg en eigen risico

Jaarlijks sluit ik met alle zorgverzekeraars contracten af voor psychologische zorg aan volwassenen. Voor de behandeling van zeer jonge kinderen heb ik een contract met de zeven gemeentes die vallen onder de regio FoodValley (Barneveld, Ede, Nijkerk, Renswoude, Rhenen, Scherpenzeel, Veenendaal). Ik zie baby’s altijd samen met liefst beide ouders of verzorgers.

Deze contracten betekenen voor jou dat de meeste behandelingen vergoed worden. Maar omdat er ook een aantal behandelvormen niet vergoed worden, kijken we dit samen na bij het bepalen van de behandeling (tijdens het intakegesprek). Elk jaar stelt de overheid vast hoe hoog het eigen risico is dat je als cliënt draagt (voor zorg aan volwassenen). De laatste jaren was dat steeds 385 euro per jaar. Je zorgverzekering brengt het eigen risico zelf in rekening bij jou als verzekerde.

Tarieven

De tarieven voor psychologische zorg worden bepaald door de NZA. Hierop hebben we als Psychotherapeuten en GZ-psychologen geen invloed. Je vindt meer informatie via tarievenzoeker. Bij setting vul je ‘ambulant, kwaliteitsstatuut sectie II’ in en bij de beroepscategorie kies je ‘psychotherapeut’.

Afspraken afzeggen

Maakte je een afspraak, maar kan je toch niet komen? Dan is het fijn als je je afspraak minimaal 24 uur van tevoren afzegt. Meestal kan ik dan nog iemand anders blij maken met de vrijgekomen plek. Zo kunnen we samen de wachttijden beperken. Annuleer je je afspraak niet door overmacht en korter dan 24 uur van tevoren, dan mag ik 50 euro in rekening brengen. Dit wordt niet vergoed door de zorgverzekeraar.

Kleine lettertjes

nummers

Kamer van Koophandel: 09184460

BIG-registratiecodes
GZ-psycholoog: 09063095925
Psychotherapeut: 29063095916

AGB-codes
Praktijk: 94055442
Zorgverlener: 94005762

Lidmaatschappen en registraties

Nederlands Instituut van Psychologen (NIP)
Landelijke Vereniging van Vrijgevestigde Psychologen en Psychotherapeuten (LVVP)
Nederlandse Vereniging voor Psychotherapie (NVP)
Dutch Association for Infant Mental Health (DAIMH)
Vereniging Persoonsgerichte experiëntiële Psychotherapie (VPeP)
Vereniging Sensorimotor Psychotherapy Nederland (SPIPA)
PsyZorg Gelderse Vallei

Kwaliteit

Elke 5 jaar wordt mijn praktijk gevisiteerd. Daarbij kijkt de beroepsvereniging of ik aan de kwaliteitseisen voldoe. In 2022 ontving ik het visitatiecertificaat van de beroepsvereniging LVVP.
De praktijk heeft een veilig incidenten-meldsysteem. Alle praktijken zijn verplicht een kwaliteitsstatuut te publiceren, je kan het inkijken via de link.

Privacybeleid

Alle psychologiepraktijken in Nederland hebben een privacybeleid. Je kan mijn privacybeleid en privacystatement altijd nalezen.

Klachten- en geschillenregeling

Als je een klacht hebt over de behandeling of de bejegening, dan nodig ik je uit om daarover met mij in gesprek te gaan. Samen kunnen we de meeste klachten naar tevredenheid oplossen. Mocht dat toch niet het geval zijn, dan bestaat de mogelijkheid om een gesprek te hebben over je klacht met een collega van De Binnenplaats. Deze collega zal zoveel mogelijk een neutrale positie innemen en met jou kijken of je klacht verholpen kan worden. Komen we in deze gesprekken niet tot een oplossing, dan kan je een beroep doen op de LVVP, de Landelijke Vereniging van Vrijgevestigde Psychologen en Psychotherapeuten. Daar is de klachten- en geschillenregeling van mijn praktijk ondergebracht. Meer informatie vind je hier.