Kosten

Contracten met Zorgverzekeraars

Met alle zorgverzekeraars zijn voor 2022 contracten afgesloten. Dat betekent dat de gesprekken worden vergoed door de verzekeraar, mits de behandeling aan bepaalde voorwaarden voldoet. U hebt een verwijsbrief van de huisarts nodig voor psychologische zorg waarbij de huisarts een inschatting maakt van de aard van uw klachten. Overheid en verzekeraars bepalen welke behandelingen voor welke soorten problemen vergoed worden. Zo worden aanpassingsstoornissen en relatieproblemen niet (altijd) vergoed.

Houd er rekening mee dat de consulten bij de psycholoog worden afgehaald van het verplichte eigen risico van €385 dat we jaarlijks moeten betalen.

Hou bij het kiezen van uw zorgverzekering rekening met het feit dat in sommige polissen de verzekeraar kiest bij welke psycholoog u terecht kunt. Met een restitutiepolis hebt u de meeste keuzevrijheid.

Contracten met gemeentes:

Voor de vergoeding van de behandelingen van kinderen is een contract afgesloten met de 7 gemeentes die onder de regio FoodValley vallen (Ede, Veenendaal, Barneveld, Rhenen, Nijkerk, Renswoude, Scherpenzeel).

Afspraken afzeggen

Indien u uw afspraak (minimaal) 24 uur van te voren afzegt, breng ik geen kosten in rekening. Indien de afzegging geen overmacht is en binnen deze 24 uur valt, ben ik helaas genoodzaakt  €50  in rekening te brengen. Dit wordt niet vergoed door de zorgverzekeraar.

Tarieven

De tarieven voor psychologische zorg worden bepaald door de NZA. Hierop hebben we als GZ-psychologen geen invloed. Zie bij de tarievenzoeker (https://zorgprestatiemodel.nza.nl) voor meer informatie. Bij setting kunt u ‘ambulant, kwaliteitsstatuut sectie II’ invullen, bij  de beroepscategorie ‘GZ-psycholoog).

Bij betaling gelden de algemene betalingsvoorwaarden volgens het Nederlands Instituut van Psychologen.

Reacties zijn gesloten.