Training ‘Eten (g)een probleem’

Het aanbod Eten (g)een probleem richt zich op bewustwording, acceptatie en bewuste keuzes leren maken op het gebied van eten, bewegen en omgaan met stress. De training is een combinatie van gedragstherapie, acceptatie en commitment therapie en aandachtstraining waarbij  het accent ligt op het omgaan met eetgewoonten, voeding, beweging en acceptatie.

Je leert hoe je in het hier en nu kunt zijn. Je leert luisteren naar de signalen van het lichaam en leert te kiezen wat je werkelijke behoeftes zijn.

Het je bewust worden van en bewuste keuzes leren maken op het gebied van je eetgewoonten en je omgang met bewegen en stress is geen theoretische, maar een praktische training. Dat betekent: leren door te doen. Het is een nieuwe vaardigheid die getraind moet worden, net zoals je leert schrijven en fietsen.

Aanvullend en ondersteunend aan de training vindt een consult plaats bij oefentherapeut Mensendieck Anneke Oprel (gericht op je beweegpatroon) en haptotherapeut Annemie Janssen (gericht op lichaamsbeleving). Ook kunnen tijdens en na de training individuele afspraken gemaakt worden bij de oefentherapeute, de diëtiste, de haptotherapeute en de psycholoog.

Data: 10 dinsdagochtenden van 9.30 tot 11.30 uur

Zie voor de actuele startdata de site van De Binnenplaats

De training gaat alleen door bij voldoende aanmeldingen

Trainers:

Jolande Zewuster – Gz-psycholoog

Grietje Tammenga – Diëtist / mindfulness trainer

Kosten:

Vergoeding is (deels) mogelijk via de basisverzekering wanneer u een verwijsbrief van de huisarts hebt voor psychologische zorg. Voor materiaalkosten wordt een bijdrage van €35 gevraagd. Informeer bij aanmelding bij Jolande Zewuster naar de mogelijkheden voor vergoeding.

Als je niet voor vergoeding in aanmerking komt dan kost de training €500 inclusief materiaalkosten.

Trainingssessies waarop je niet aanwezig bent, komen voor eigen rekening

Reacties zijn gesloten.